IMG_0394

 

 

Mediabordeel | Hielke Zevenbergen

U bevindt zich in het Mediabordeel, de website van fotograaf en theatermaker Hielke Zevenbergen. Dit is de verzamelnaam voor zijn verschillende werkzaamheden.

Hielke Zevenbergen is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Na ruim tien jaar in het theater te hebben gewerkt als maker, speler, vormgever en regisseur is hij de laatste jaren met film en fotografie gaan werken.

Na het overlijden van zijn vader en mentor, Rotterdams beeldend kunstenaar Johan Zevenbergen, heeft hij besloten om aan zijn liefde voor straatfotografie gehoor te geven.

De taal van de moderne, abstracte schilderkunst vind je terug in zijn werk, niet voor niets studeert hij af als beeldend en fysiek theatermaker. ‘Ik zal altijd zoeken naar theatraliteit in beeldende kunst en abstracties in het theater’. In zijn fotografisch werk vindt hij de vorm waarin zijn kwaliteiten zich verenigen.

De straat is het theater, architectuur en het licht geven vorm en ruimte, tijd manifesteert zich in verval en corrosie,  de mensen zijn protagonist en figurant, de camera is de regisseur en het drama huist in het ongeschreven woord, het beeld.

Vanuit de liefde voor found-footage films is Zevenbergen visuals gaan verzorgen in verschillende Amsterdamse clubs. Tegenwoordig maakt hij kleine films in eigen beheer en video installaties voor tentoonstellingen en exposities in musea.

Zevenbergen was werkzaam bij Motek Entertainment, een innovatief 3D animatie productie studio, gespecialiseerd in feature films, commercials, televisie series, video games, digitale en mobiele media. Hier werkte hij als performance acteur, puppeteer en later ook als motion performance director.